Nostalgiaretsept | Tallinna leivakesed

Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Tallinna leivakesed ehk liivatainaleivakesed olid nõukogude ajal populaarne küpsetis. Väärivad meenutamist ka tänapäeval. 

u 15 tk (à 50 g)

100 g toasooja pehmet võid

85 g suhkrut (u 1 dl)

0,5 dl vett

2 suurt muna

100 g pestud ja nõrutatud rosinaid

0,25 tl söögisoodat

näpuotsaga soola

325 g nisujahu

Peale:

lahtiklopitud muna

peenelt hakitud pähkleid või mandleid


Vahusta või suhkruga, lisa veega segatud sooda ja edasi vahustades ühekaupa munad. Sega ühtlaseks massiks, lisa pestud rosinad ja jahu.

Võta tainast umbes 50 g portsud ja vormi need jahuste käte abil u 10 cm pikkusteks „vorstideks”. Aseta ahjuplaadile, suru keskelt lapikumaks. 

Määri pealt munaga, puista üle peeneks hakitud pähklitega.

Küpseta 200-kraadises ahjus 12–15 minutit, kuni küpsised on kuldsed. Ära liialt pruunista: küpsised peavad olema heledad.

Sarnased artiklid