Punane sõstar maandab pingeid ja toob hea une. Kanapime peab sööma just neid marju

Kodutohter
Marjad on suurepärased tervise turgutajad. | Shutterstock

Peagi valmivad  punased ja mustad sõstrad ning mustikad, mis on samuti eriti rikkad C-vitamiini poolest. Marjad annavad väsinud kehale ja vaimule juurde eluenergiat ning aitavad vähendada südamehaiguste ja kasvajate riski. Seda aga ainult siis, kui sööme marju sageli ja just värskelt. Millist kasu me ühest või teisest marjast saame, sellest juba järgnevalt.

Alanud heinakuu küpsetab aina juurde marju, mida on tervislik rohkelt suhu pista ja toidu sisse panna. Enim vitamiine pakuvad värsked valminud marjad.

 

Punased sõstrad

Ei ole aeda, kus puuduks mõni sõstrapõõsas. Punane sõstar kui väga hea mahlamari kuulub sõstraliste sugukonda koos valge ja musta sõstra ning karusmarjaga. Kui sõstrapõõsaid korralikult hooldada, võivad need samal kasvukohal marju anda 20–25 aastat.
Punaseid sõstraid kasutatakse peale mahla ka veini, moosi, siirupi ja kompoti tegemiseks.

Edasi lugemiseks

Sarnased artiklid