Vürtsikad ja tomatised hommikumunad

Britt Paju
Vürtsikad ja tomatised hommikumunad. | Britt Paju

Toitev hommikusöök kulub eduka päeva alustamiseks marjaks ära. 

(neljale) 

4  muna
390  g tomatipüreed 
1  purk konservkikerherneid  või  250 grammi keedetud kikerherneid 
1  paprika 
1  punane sibul 
2  küüslauguküünt
peotäis  lehtkapsalehti 
½  -1  punane tšilli
1 sl oliivõli
hakitud peterselli  või  koriandrilehti 
1  sl  punast veiniäädikat 
1  loorberileht 
1  tl  kurkumit 
½  tl vürtsköömneid 

Haki sibul ja kuumuta seda pannil õlis umbes 3  minutit kuni  see  on  pehmenenud. Lisa hakitud  küüslauguküüned  ja  peeneteks  ribadeks  lõigatud paprika, seemnetest  puhastatud  ja  hakitud  tšilli  ning  kurkum,  loorber  ja  vürtsköömned.  Lisa  sorts  vett,  kata  pann  kaanega  ja  lase  umbes 5 minutit  vaikselt  podiseda  kuni  paprika  on  pehmenenud.  Lisa  äädikas, kikerherned  ja  tomatipüree ning  vajadusel  tasakaalustamiseks  näpuotsaga  suhkrut.  Kuumuta 10 minutit,  vajadusel lisa veidi  vett. 
Lõpuks sega  hulka eelnevalt  tugevamatest rootsudest  puhastatud  lehtkapsas, sega  ja  tee supilusiga  segu  sisse  neli  süvendit.  Löö  igaühe sisse muna,  kata  pann  kaanega ja kuumuta,  kuni  munad  on  parajalt tahenenud.   
Serveerimisel  puista  peale  hakitud  peterselli  või  koriandrit ja  paku kõrvale näiteks  juuretisesaia või tumedamat ciabattat

Sarnased artiklid