5 põnevat toitu, mida valmistada köögikombaini abiga

Kaup24
Sisuturundus

Söögi valmistamine on midagi, millel võib olla mitu head külge. Esiteks võib ta olla hea viis sisustada oma aega ja omandada uusi oskusi, kui teile meeldib katsetada uusi ja huvitavaid retsepte. Teiseks ja peamiselt tuntud heaks omaduseks on see, et kõht saab täis. See võib olla üks peamisi põhjuseid, miks osa inimesi üldse süüa teeb.

Toitu saab valmistada erinevat moodi. Selleks saab kasutada ka erinevaid köögimasinaid. Näiteks köögikombain on üsna multifunktsionaalne masin. Selle abil on võimalik segada nii taignaid kui ka teha erinevaid püreesid ja muud tervislikku toitu. Toome teieni 5 põnevat rooga, mida saab valmistada köögikombaini abiga.

Pähklipallid

Pähklipallid on hea ja huvitav snäkk, mille taigna valmistamiseks saab kasutada köögikombaini. Taigna jaoks on vaja jahu, soola, kooritud pähkleid. Peale selle on veel vaja pehmeks sulanud soolata võid, 3 supilusikatäit suhkrut, vanilje ekstrakti ja vett. Kaunistamiseks võib kasutada tuhksuhkrut.

Kõigepealt on vaja kuumutada ahi 165 kraadini. Seejärel on vaja katta küpsetusplaat paberiga ja jätta mõneks ajaks kõrvale. Pool klaasi jahu ja sool tuleb panna kokku ühte kaussi. Köögikombainis tuleb segada ülejäänud jahu koos pähklitega seni, kuni segu on peen. Seejärel tuleb see segada ülejäänud jahu ja soolaga.

Teises kausis tuleb segada või ja suhkur, millele lisatakse vanilliekstrakt ja vesi. Segu lisage jahu ja pähkli segule ning segage korralikult. Taignast vormige umbes 2.5 cm läbimõõduga pallid ja asetage küpsetusplaadile. Pange ahju umbes 20 kuni 25 minutiks, kuni pallid on kuldpruunid. Peale ahjust väljavõtmist laske umbes 5 minutit jahtuda ja puistage neile tuhksuhkrut.

Lihtne pastakaste

Kui olete suur pastasõber, võib teistsugune kaste anda pastale hoopis uue maitse. Lihtsaks pasta kastmeks on vaja oliiviõli, 1 keskmist hakitud sibulat, hakitud küüslauguküünt, hakitud sellerivart, hakitud porgandit, purustatud tomateid, kuivatatud loorberilehti ning meresoola ja värskelt jahvatatud musta pipart.

Valmistamiseks on vaja kuumutada suures kastrulis õli kõrge kuumuseni. Seejärel lisage sibulad ja küüslauk ja kuumuta seni, kuni need on pehmed ja läbipaistvad. Selleks kulub umbes 5 kuni 10 minutit. Lisage seller ja porgand ning maitsestamiseks kasutage soola ja pipart. Kuumuta veel umbes 10 minutit.

Seejärel lisage tomatid ja loorberilehed ja kuumuta umbes 1 tund, kuni segu on paks. Võtke segust välja loorberilehed ja maitsestage vajadusel. Kui kaste on hapu, siis maitsestage järk-järgult.

Pool tomatikastmest pange köögikombaini ja mikserda ühtlaseks seguks. Sama tehke ka ülejäänud tomatikastmega. Serveeri pastaga ja parmesani juustuga. Kui kogu kastet ei kasutata, siis saab seda säilitada sügavkülmas.

Spagetid spinati ja pähkli pestoga

Peale tomatikastme on üheks tuntumaks kastmeks pestokaste. Selle saab üsna lihtsalt ka ise valmistada. Vaja läheb küüslauguküünt, purustatud pähkleid, hakitud piparmünti ja peterselli, sidruni riivitud koort ja mahla, spagette, rosinaid ja spinatilehti.

Selleks, et valmistada pestot, on vaja purustada köögikombainis küüslauk pähklite, maitsetaimedega, sidruni mahla ja koorega ning maitseainetega. Spagetid tuleb keeta vastavalt juhistele ning seejärel nõrutage, kuid jätke alles natukene vett. Laske spagettidel olla potis koos pesto, rosinate ja spinatiga ning segage allesjäänud veega. Serveeri koheselt.

Hommikuhelveste ampsud maapähklivõi ja meega

Peale soolaste snäkkide ja kastmete saab köögikombaini abil teha ka magusamaid ampse. Näiteks saab maapähklivõist, meest ja hommikusöögihelvestest teha mõnusad ampsud. Selleks on vaja segada vedel mesi ühtlaseks massiks koos maapähklivõiga. Mett tuleks võimalusel soojendada, sest nii on segamine kergem. Mee ja maapähklivõi segusse tuleks lisada hommikuhelbed. Koostisosad segage korralikult läbi, milleks võite kasutada köögikombaini, ja pange igasse muffinivormi umbes supilusikatäis segu. Saadud ampsud pange umbes 30 minutiks külmikusse.

Kuigi tegemist on magusa ampsuga, on see saanud inspiratsiooni hommikusöögist. Seda snäkki võib süüa nii hommikul kui ka muudel aegadel. Kui soovite tervislikkust, võite asendada hommikuhelbed täisteramüsliga. Niimoodi meenutavad ampsud pigem müslibatooni. Kuna nende valmistamine on lihtne, saavad sellega hakkama ka lapsed.

Banaani-šokolaadi rullid

Selle jaoks on vaja banaani, pehmet lavašši või tortillat ja Nutellat või muud pähkli-šokolaadikreemi. Kõigepealt tuleb laotada lavašš või tortilla lauale. Seejärel määrige sellele kiht Nutellat ja soovi korral ka maapähklivõid. Koorige banaan ja asetage kreemile. Seejärel keerake banaan rulli. Rullist lõigake umbes 2 cm paksused lõigud.

Seda maiustust saab süüa igal ajal ajal, sest banaanid on poes saadaval aastaringselt. Banaanid ei tohiks olla rohelised ega plekkidega. Nutella või muu maapähklivõikiht ei pea olema paks, vaid piisab ka natukesest, sest magus maitse võib olla liialt domineeriv. Tortilla asemel on soovitatav kasutada lavašši, kui soovite tervislikumat alternatiivi, sest selles sisaldub vähem jahu ja õli. Banaani ja šokolaadi magus maitse saab neutraliseeritud.

Veel üheks variandiks on valmistada maapähklivõi ise, milleks on vaja köögikombainis jahvatada pähklid, et selleks vabaneks õli.

Kõige paremat valikut köögikombaine pakub Kaup24.ee - kaubanduskeskus internetis!

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid