Ahjus küpsetatud sibulamarmelaad

Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Põnev ja mugav viis sibulamarmelaadi valmistamiseks. Sibulamarmelaad sobib võileibadesse, suupistete valmistamiseks ja miks mitte ka jõuluprae lisandiks. 

 

Pooleliitrise purgi jaoks on vaja:

500 g punaseid sibulaid (puhastatud kaal)

100 g suhkrut

150 ml palsamiäädikat

50 ml oliiviõli

soola ja musta pipart

 

Kuumuta ahi 180 kraadini (pöördõhuga ahi 170º). 

Koori sibulad, lõika pikuti pooleks ja seejärel ristipidi õhukesteks viiludeks. Pane väiksemasse ahjupotti või kaanega ahjuvormi. 

Lisa potti/vormi suhkur, palsamiäädikas, oliiviõli, sool-pipar ja sega korralikult läbi. Kata kaanega.

Pane kuuma ahju ja küpseta 180-kraadises ahjus aeg-ajalt segades umbes 45–60 minutit, kuni sibulamarmelaad on „kokku keenud”. Viimase 15–30 minuti jooksul küpseta ilma kaaneta. 

Võta ahjust välja, lase jahtuda ja tõsta puhta nõu sisse.

See sibulamoos ei ole mõeldud pikaaegseks säilitamiseks, nii et tarvita ära nädala-kahe jooksul. Säilita külmkapis.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid