Pooleliitrise purgi jaoks on vaja:
500 g punaseid sibulaid (puhastatud kaal)
100 g suhkrut
150 ml palsamiäädikat
50 ml oliiviõli
soola ja musta pipart
Kuumuta ahi 180 kraadini (pöördõhuga ahi 170º).
Koori sibulad, lõika pikuti pooleks ja seejärel ristipidi õhukesteks viiludeks. Pane väiksemasse ahjupotti või kaanega ahjuvormi.
Lisa potti/vormi suhkur, palsamiäädikas, oliiviõli, sool-pipar ja sega korralikult läbi. Kata kaanega.
Pane kuuma ahju ja küpseta 180-kraadises ahjus aeg-ajalt segades umbes 45–60 minutit, kuni sibulamarmelaad on „kokku keenud”. Viimase 15–30 minuti jooksul küpseta ilma kaaneta.
Võta ahjust välja, lase jahtuda ja tõsta puhta nõu sisse.
See sibulamoos ei ole mõeldud pikaaegseks säilitamiseks, nii et tarvita ära nädala-kahe jooksul. Säilita külmkapis.