u 6 dl
1 kg seemnetega punaseid viinamarju
400 g moosisuhkrut
1 sidruni mahl
Pese viinamarjad, puhasta rootsudest ja pane sobiva suurusega potti. Kuumuta tasasel tulel, kuni marjad hakkavad susisema, siis kata kaanega ja lase 5 minutit pehmeneda.
Siis suru viinamarjad kahvli või pudrunuiaga katki ning lase veel u 10 minutit keskmisel kuumusel podiseda.
Vooderda tihe metallsõel niiske marliga ning aseta see umbes liitrise kausi kohale. Kalla segu sõelale nõrguma. Lase vähemalt tunnike, võimaluse korral kuni paar-kolm tundi nõrguda. Kokku peaks eralduma u 600 ml viinamarjamahla.
Kalla saadud mahl uuesti potti, lisa moosisuhkur ja sidrunimahl. Pane pott tulele, kuumuta keemiseni ja keeda tugeval tulel, kuni suhkrutermomeeter näitab 105 °C.
Kalla steriliseeritud purkidesse, kaaneta. Viinamarjaželee säilib toatemperatuuril kuni kolm kuud.