„Hetkel on mul kaks lemmikut. Esimene on hästi mahlane pitsa kana, maisi ja paprikaga ning teine on tervislik, aga väga toitev punase kinoa salat avokaadoga,“ räägib Anni.
Pitsa puhul jäävad mais ja paprika mõnusalt krõmpsuvad. Värskuse saamiseks soovitab Anni pärast pitsa ahjust väljavõtmist lisada peale veel kirsstomateid ja värsket lambasalatit. „Muide, mina valmistan ka pitsataina ise. See nõuab küll natukene aega, aga praegu seda jagubki varasemast rohkem,“ sõnab Anni.
Vaja läheb:
Pitsapõhi:
4,5 dl nisujahu
0,5 dl täisteranisujahu
0,5 pk (u 6 g) kuivpärmi
2 tl soola
1 tl suhkrut
2 sl oliiviõli
2 dl vett
Kate:
u 400 g eestimaist broilerikintsuliha
1 tl suitsutatud paprikapulbrit
1 tl kuivatatud punet
2 sl barbeque-kastet
näpuotsaga tšillipulbrit
1 sl oliiviõli
2 dl tomatipüreed
100 g juustu
100 g mozzarella’t
1 paprika
Lisaks:
u 1 dl konservmaisi
värsket või kuivatatud punet
soola, pipart
Lisaks soovi korral peotäis kirsstomateid ja lambasalatit
Valmistamine:
Taina valmistamiseks sega jahu, sool, suhkur ja kuivpärm ning lisa leige vesi ja õli. Töötle tainamikseri abil umbes 10 minutit või sõtku sama kaua käsitsi, kuni saad ühtlase tainapalli. Kata pall kergelt jahuga ja jäta kaussi köögikilega kaetult u 45 minutiks kerkima, kuni taina kogus on kahekordistunud.
Sega kanaliha barbegue-kastme, pune, paprika ja tšilliga. Vala pannile 1 sl õli, lisa kana ja u 0,5 dl vett. Kata pann kaanega ja lase keskmisel kuumusel 5 minutit küpseda. Kui vesi on ära auranud, lisa seda veel veidi. Keera kanatükid ringi ja küpseta kaane all veel sama kaua. Tõsta valmis kana kaussi ja rebi liha kahe kahvli abil kiududeks.
Jaga tainas kaheks võrdseks osaks, rulli kergelt jahuga kaetud tööpinnal kaks umbes 30 cm läbimõõduga ketast ja tõsta need kahele eraldi küpsetuspaberile. Jaga pitsadele kõigepealt tomatikaste, seejärel riivitud harilik juust, rebitud kanaliha ja paprika ning pista sisse mozzarella tükid.
Kuumuta ahi 250 kraadini koos sinna asetatud ahjuplaadiga. Libista pitsa koos küpsetuspaberiga kuumale ahjuplaadile ja küpseta u 15 minutit, kuni see on kena ja kuldse jumega. Tee sama ka teise pitsaga.
Serveerimisel puista pitsale maisi, soola-pipart ja punet. Soovi korral lisa tükeldatud kirsstomateid ja värskeid salatilehti.
Kinoasalat avokaadoga
Teiseks Anni lemmikuks on kevadised salatid. „Need on tervislikud, lihtne valmistada ning kõigele lisaks on salatite puhul võimalik katsetada lugematul arvul koostisosadega, mis loovad huvitavaid maitsekooslusi.“
Just ilmade soojenemisega hakkab Anni erinevate salati retseptidega eksperimenteerima. „Põhikoostisosaks valin tavaliselt kanaliha, mida hakkan näiteks erinevate tera- ja köögiviljadega sobitama.“ Ühtedeks sellisteks lemmikuteks ongi Annil kujunenud kinoa ja avokaado. „Kinoa lisab kogu salatile tekstuuri ja avokaado muudab selle kreemjaks,“ räägib Anni.
Mida läheb vaja:
1 pakk Fitness kanafilee steike
2 dl punast kinoad
1 suurem avokaado
1 suur roheline paprika
200 g värvilisi kirsstomateid
peotäis rukolat (soovi korral)
Kaste:
3 sl oliiviõli
1 tl vedelat mett
2 sl sidrunist pressitud mahla
soola ja musta pipart
Valmistamine:
Keeda kinoa, nõruta sõelal ja jahuta. Tükelda avokaado ja paprika kuubikuteks. Sega kokku kastme koostisosad ja sega keedetud kinoa, paprika ja avokaadoga. Viimaks sega soovi korral hulka ka pestud rukolalehed ning viimistle salati maitse veel soola ja pipraga. Serveeri grillitud kanafilee steikidega.