Paljud pelgavad lehtkapsast selle mõru maitse tõttu, kuid lehti oliiviõlikastmes masseerides, muutuvad need mahedamaks. „Vili on niivõrd menukas, kuna selles on väga palju kasulikke mineraalaineid ning on üllatavalt proteiinirikas,“ täpsustab treener.
Kelner soovitab lehtkapsast kasutada just lihtsamate salatite valmistamisel grilli kõrvale. „Värske ning maitsev salat on parim viis, kuidas suvegrille nautida ja samal ajal saledat joont hoida.“
Lehtkapsasalat
Vaja läheb:
3-4 suuremat lehtkapsalehte
1 küps avokaado
1 granaatõuna seemneid
Kaste:
3 sl head oliiviõli
1 sidruni mahl
soola ja musta pipart
Jalapeno-Cheddari grillvorst
Valmistamine:
Rebi lehtkapsalehed rootsude küljest väikesteks suupärasteks tükkideks. Koori ja tükelda avokaado ning puhasta granaatõun seemneteks. Mudi lehtkapsalehed oliiviõliga läbi, maitsesta soola ja pipraga. Lisa ka tükeldatud avokaado ning granaatõunaseemned. Pigista sidrunist mahl ja sega veel läbi.