Hittköögivili kale ja grillvorstid

kodus.ee
undefined

Kui tervislik toitumine on sinu kirg, aga aa ei ole antioksüdantidest pungil kalest ehk lehtkapsast veel kuulnud, siis kus sa elad? „Kapsaline sobib ideaalselt grilli kõrvale värske salati sisse,“ kiidab personaaltreener ja Rakvere saadiks Siim Kelner.

Paljud pelgavad lehtkapsast selle mõru maitse tõttu, kuid lehti oliiviõlikastmes masseerides, muutuvad need mahedamaks. „Vili on niivõrd menukas, kuna selles on väga palju kasulikke mineraalaineid ning on üllatavalt proteiinirikas,“ täpsustab treener.
Kelner soovitab lehtkapsast kasutada just lihtsamate salatite valmistamisel grilli kõrvale. „Värske ning maitsev salat on parim viis, kuidas suvegrille nautida ja samal ajal saledat joont hoida.“


Lehtkapsasalat
 

Vaja läheb:
3-4 suuremat lehtkapsalehte
1 küps avokaado
1 granaatõuna seemneid

Kaste:  
3 sl head oliiviõli
1 sidruni mahl
soola ja musta pipart

Jalapeno-Cheddari grillvorst

Valmistamine:

Rebi lehtkapsalehed rootsude küljest väikesteks suupärasteks tükkideks. Koori ja tükelda avokaado ning puhasta granaatõun seemneteks. Mudi lehtkapsalehed oliiviõliga läbi, maitsesta soola ja pipraga. Lisa ka tükeldatud avokaado ning granaatõunaseemned. Pigista sidrunist mahl ja sega veel läbi.

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid