HOIDISTAMA | Hõrk sidruni-suvikõrvitsakeedis

Pille Petersoo
Seda hoidist võid ka vale-sidrunivõideks kutsuda. | Juta Kübarsepp

Seda väga mõnusat keedist võib panna röstsaiale, tordi vahele, magustoitude sisse. Mitmed degusteerijad võrdlesid maitset ja tekstuuri luksusliku Inglise sidrunivõide (lemon curd) omaga, nii et võid seda ka vale-sidrunivõideks kutsuda. Kasutada saab nii kollaseid kui ka valgeid kabatšokke. Väga noori rullkõrvitsaid võid kasutada koorimata ja koos seemnetega.

Tarvis läheb:
 

1 kg puhastatud kabatšokikuubikuid
1 dl vett
3 keskmise suurusega sidrunit
400 g moosisuhkrut

Koori kabatšokk, poolita vili ja eemalda seemned.

Lõika viljaliha väikesteks kuubikuteks (kokku on vaja 1 kg viljaliha). Pese sidrunid hoolega, riivi koor peene riiviga. Pressi sidrunimahl.

Pane kabatšokikuubikud ja vesi potti, hauta tasasel tulel täiesti pehmeks (soovi korral püreesta saumikseriga).

Lisa vähehaaval ning pidevalt segades sidrunimahl ja moosisuhkur. Keeda umbes 10 minutit, siis lisa riivitud sidrunikoor.

Jaota steriliseeritud purkidesse ning sulge kohe õhukindlalt.

Sarnased artiklid