Hoidistamise aeg. Porgandi-apelsinimarmelaad

Pille Enden
Jaan Heinmaa

Sügis on parim hoidistamise aeg: nüüd saab kõikvõimalikku kraami purki pista. Tavaliste harjumuspäraste hoidiste kõrval tasub teha ka põnevaid ja teistmoodi asju, mida on hea kinkida. Neid võib selle tarbeks panna väikestesse purkidesse.

 

Porgand on üks selline imeline juurvili, millest annab erilisi hoidiseid valmistada. Porgandist valmistatud marmelaad sobib nii saia peale määrimiseks, purukoogi valmistamiseks kui ka juustu kõrvale serveerimiseks.

8 dl

Valmistusaeg 50 minutit

500 g porgandeid

5 dl (4 keskmisest apelsinist) apelsinimahla 

1 sidruni mahl

2 dl moosisuhkrut

1 sl riivitud ingverit

0,25–0,5 tl jahvatatud nelki

Koori ja riivi porgandid. Pane potti ja kalla peale nii palju vett, et need on vaevu kaetud. Keeda 15–20 minutit, kuni on hästi pehmed. Püreesta saumikseriga. Lisa apelsini- ja sidrunimahl ning moosisuhkur ja keeda veel 15 minutit. Maitsesta ingveri ja nelgiga. Tõsta purkidesse ja lase jahtuda.

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid