Kartulisõrnikud röstitud köömnetega

Pille Petersoo
Shutterstock

Kodused kartulisõrnikud maitsevad hästi nii kuumalt kui külmalt, eriti mõnusad on nad hapukoorega!

Neljale

500 g kartuleid
250 g lahjemat kohupiima
2 sl pehmet võid
2–3 sl nisujahu + veel paneerimiseks

1 tl köömneid

2 muna

u 0,5 tl soola


Koori kartulid, keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Nõruta hoolega, lase veidi pliidi järelkuumuses taheneda, siis tambi pudrunuia või kahvliga puruks. 

Rösti köömned kuival kuumal pannil aromaatseks, lisa kartulitele. 

Pane kaussi kohupiim ja pehme või, sega läbi. Lisa jahu, munad ja sool, sega ühtlaseks. 

Kuumuta pannil õli keskmisel kuumusel. 

Võta kuhjaga supilusikatäis tainast, kasta kergelt jahusse ja vormi sõrnikuks. Tõsta pannile ja prae mõlemalt poolt kuldpruuniks. 

Serveeri hapukoorega.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid