Anšoovisesaiad
Vaja läheb:
* 4 viilu täistera röstsaia
* 1 väike purk/karp anšooviseid
* 50 g toorjuustu
* Rohelist sibulat
* 2 küüslauguküünt
* 1 muna
* Seesamiseemneid
* Kirsstomateid
* Tükeldatud rohelist sibulat
Tee nii:
Nõruta anšoovisefileed. Püreeri fileed, toorjuust, sibul, küüslauk ja kanamuna saumikseri või kombainiga ühtlaseks massiks.
Lõika saiaviilud kolmnurkadeks. Määri anšoovisesegu viiludele. Puista peale seesamiseemneid.
Küpseta leibu ahju keskosas 225 kraadi juures 7-10 min
Kaunista kirsstomatite ja rohelise sibulaga. Serveeri saiad soojalt
Lõheleivad
Vaja läheb:
* 4 viilu musta leiba
* 4 viilu graavilõhet
* 2 küüslauguküünt
* 200 g 20% hapukoort
* 1 soolakurk
* 1 sl vedelat mett
* Musta pipart veskist
Tee nii:
Koori ja purusta küüslauk. Sega küüslauk hapukoorega. Tükelda soolakurk.
Aseta lõhelõigud hapukoorega kaetud leivale. Kurgiviilud pane leiva kõrvale
Vahetult enne lauale andmist tilguta peale mesi ja jahvata pipar.
Pitsasaiad
Vaja läheb:
* 4 väikest pitsapõhja (sobib ka pita sai)
* 150 g pehmet kitsejuustu
* 2 spl tomatipüreed
* ½ väikest suvikõrvitsat
* Õli
* Musta pipart
* 50 g kuivatatud sinki (Prosciuttot)
* Rukolat, salatit
Tee nii:
Määri pitsapõhjad kitsepiimajuustu ja tomatipüreega
Lõika suvikõrvits õhukesteks viiludeks ja laota põhjale. Pintselda viilud õliga ja puista peale musta pipart. Lisa kõige peale singiviilud.
Küpseta ahju keskosas 225 kraadi juures 5 minutit.
Kaunista rukolalehtedega.