Köögiviljade ja halloumi-juustuga täidetud suvikõrvitsad

Pille Enden
Jaan Heinmaa

Kerge ja maitsev suvine roog, mille täidisest leiab köögivilju ja seeni. Toekama roa saamiseks võib lisada ka praetud kanahakkliha.

Valmistusaeg 35 minutit + 20–25 minutit ahjus

Neljale

2 keskmist piklikku või 4 väikest ümmargust suvikõrvitsat

2 sl õli

200 g halloumi’t

1 suurem porgand

1 sibul

150 g metsaseeni või šampinjone

3 sl maitsestamata jogurtit

1 muna

tüümiani

soola ja musta pipart

Kuumuta ahi 200 kraadini. Poolita piklikud suvikõrvitsad. Ümmargustel lõika pealt ära kaas. Kaabi pehme sisu välja. Pintselda sisepinnad õliga.

Riivi halloumi ja kooritud porgand jämeda riiviga. Koori ja haki sibul. Puhasta seened ja haki. Prae seeni pannil, kuni vedelik on aurustunud. Lisa õli, sibul ja porgand. Hauta mõni minut. Sega hulka hakitud suvikõrvitsasisu ning kuumuta läbi.

Klopi jogurt, muna ja ¾ riivitud juustust ühtlaseks. Maitsesta tüümiani, soola ja pipraga. Täida suvikõrvitsad seguga ning puista peale ülejäänud riivjuust. Küpseta ahjus 20–25 minutit.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid