Šokolaadisõprade lemmikkook on vähemagus, aga rammus, nii et tassi kohvi kõrvale piisab väikesest tükist.
Küpsetamata šokolaadikook
Põhi:
300 g täidisega šokolaadiküpsiseid (Domino vms)
60 g võid
Täidis:
200 g toorjuustu
2 dl 35% rõõska koort
100 g tumedat šokolaadi
2 sl mõru (toor)kakaopulbrit
Kaunistamiseks:
50 g tumedat šokolaadi
Purusta küpsised peeneks ja sega sulatatud võiga.
Suru segu väiksema neljakandilise (nt 20 x 20 cm) vormi põhja ja äärtele ning pane külmkappi.
Vala rõõsk koor väikesesse kastrulisse, kuumuta tasasel tulel, kuid ära lase keema.
Lisa toorjuust ja tükeldatud šokolaad, kuumuta edasi, kuni šokolaad sulab ja sega ühtlaseks.
Hõõru kakaopulber esmalt paari lusikatäie toorjuustuseguga ühtlaseks ning sega siis kõik kokku.
Vala täidis vormi küpsisepõhjale ning lase vähemalt 5 tundi külmas taheneda ja maitsestuda.
Kaunista riivitud šokolaadiga.