Lahtine kirsstomati-suitsulihapirukas

Ingrid Lepp
Shutterstock

Lihtsad ja puhtad maitsed. Kasuta piruka sees ära külmikusse seisma jäänud juustutükid – suurepäraselt sobivad nii Parmesan, sinihallitusjuust kui ka tavaline „võileivajuust“. Veidike värskelt riivitud muskaati annab pirukale eriti hõrgu maitse.

 

KUUELE

Põhi:
100 g väikesteks kuubikuteks lõigatud võid
2 dl jahu (150 g)
0,5 tl soola
0,5 tl suhkrut
2 sl külma vett

Täidis:
1 küüslauguküüs
veidi õli
100 g kuubikuteks lõigatud kuumsuitsutatud sealiha (näiteks peekonit või põseliha)
200 g pooleks lõigatud kirsstomateid (punaseid ja kollaseid)
100 g riivitud juustu
2 muna
1,5 dl piima
2 sl hapukoort
1 sl värske tüümiani lehekesi
musta pipart veskist
 

Mudi või, jahu, sool ja suhkur sõrmedega ühtlaseks puruks. Lisa 2 sl külma vett ja sõtku taignaks. Suru taigen 22–24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja külgedele, küpseta 200° ahjus 10 min.

Poolita küüslauguküüs ja kuumuta pannil vähese õliga. Lisa suitsulihakuubikud ja pruunista kergelt. Eemalda küüslauk ja tõsta lihakuubikud majapidamispaberile nõrguma.

Säti poolitatud kirsstomatid küpsetatud pirukapõhjale (jäta mõned „sabaga“ tomatid kaunistamiseks). Laota pruunistatud suitsulihakuubikud pirukapõhjale.

Sega riivitud juust, munad, piim, hapukoor, tüümian ja must pipar ühtlaseks massiks ja kalla pirukale. Säti kaunistamiseks peale mõni kirsstomat.

Küpseta 200° ahjus u 30 min, kuni täidis on hüübinud ja kaunilt kuldne. Lase veidi jahtuda ja serveeri veel sooja pirukat rohke värske salatiga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid