Lihapallid, aga hoopis kergest kanast

Tootja

Kas sa mäletad, millal viimati ise lihapalle tegid? Aga oled sa proovinud ka lihapalle suvikõrvitsa ning avokaado-pestokastmega? Personaaltreener ja Talleggi saadik Rauno Rikberg soovitab vanakooli retsepti valmistada tavalise loomaliha asemel kanahakklihast.

Lihtne viis, kuidas enda menüü kergemaks muuta on teha rohkem toitu kanalihast. Rikberg soovitab ka lihtsa sammuna asendada loomaliha mingites roogades kanaga. „Alati pole suuri muudatusi vaja teha – lihtsalt asenda näiteks klassikaliste retseptide tegemisel loomaliha kerge kanaga.“ Lihapallide puhul soovitab ta veel näiteks lisada suvikõrvitsat. „See on hea ning lihtne viis, kuidas enda menüüsse lihtsalt rohkem köögivilju tuua,“ soovitab Rikberg

Suvikõrvitsaga kanapallide ja avokaado-pestokastme valmistamiseks läheb vaja:

300 g Fitness kanafilee hakkliha
180 g suvikõrvitsat
30 g basiilikulehti ja kergelt hakitud tilli ning peterselli
1 küüslauguküüs
sorts sidrunimahla ja riivitud sidrunikoort
1 sl kõrvitsaseemneid
2 sl oliiviõli
1 avokaado
soola, pipart
Õli praadimiseks

Valmistamine:
Riivi 100 g suvikõrvitsat, sega näpuotsatäie soolaga ja jäta seisma.
Tükelda ülejäänud suvikõrvits, küüslauk ja lisa ürdid, kõrvitsaseemned,  sidrunimahl ja –koor ning õli ja surista saumikseriga ühtlaseks pestolaadseks seguks. Maitsesta soola-pipraga. 
igista riivitud suvikõrvitsast vesi välja – võid seda teha lihtsalt käte abil või kasutada tihedat sõela.
Sega suvikõrvits hakklihaga ja lisa supilusikatäis pestot.
Sega korralikult läbi ja veereta 3-4 cm läbimõõduga pallid, mida pruunista pannil õlis veeretades kokku u 4-5 minuti jooksul.
Lase kaanega kaetult või fooliumi all mõni minut puhata.
Sel ajal haki kahvli abil avokaado viljaliha ja sega ülejäänud pestoga. Serveeri koos lihapallidega.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid