Aedvilja mini-quiche´d
10-12 tükki
Tainas
250 g jahu150 g
võid
1 muna
1 tl soola
näpuotsatäis suhkrut
Täidis
2 tomatit
1 porru
1 punane või kollane paprika
1 sibul
2 küüslauguküünt
tükike võid praadimiseks
soola, pipart
4 muna
3,5 dl rõõska koort
50 g riivitud parmesanijuustu
värsket tilli
1. Pane jahu kaussi ja lisa tükeldatud toasoe või, muna, suhkur ja sool. Sega kõik koostisosad sõrmede vahel ühtlaseks. Vajadusel lisa pisut külma vett või piima. Paki tainas kilekotti või toidukilesse ning lase külmikus taheneda vähemalt üks tund.
2. Lõika tomatid sektoriteks ning eemalda seemned ja tükelda kuubikuteks. Haki sibul, porru ja paprika ning küüslauk.
3. Aja pann kuumaks ning prae küüslauk ja sibul tüki võiga. Lisa porru ja paprika ning prae veel natuke. Maitsesta soola ja pipraga. Lõpuks lisa tomat ning tõsta jahtuma.
4. Rulli tainas õhukeseks ning vooderda sellega väiksed küpsetusvormid (soovi korral võid teha ka ühe suure piruka). Tainas, mis üle jääb pane sügavkülma ja kasuta järgmisel korral.
5. Tee kahvliga vormi põhja täkked ning aseta 10 minutiks eelküpsema 200 kraadisesse ahju.
Võta vormid ahjust välja ning pane lusikaga igale vormile täidist. Sega vispliga kokku muna, koor, parmesani juust ning sool, pipar ja hakitud till.
6. Vala segu täidise peale. Hea on seda teha kannust, nii on töö täpsem ja segu ei lähe üle ääre. Küpseta pirukaid veel 20 minutit kuni vedeliku hüübimiseni.
Maitsvaid mini-quiche´e on mugav piknikule kaasa võtta ja mõnus värske salatiga nautida.
Tortiljarullid lõhega
16 tükki
8 täisteranisutortiljat (20 cm läbimõõduga)
250 g toorjuustu (naturaalset või maitsestatud)
300 g graavilõhet
150 g marineeritud vähisabasid
rohelist lehtsalatit
suur peotäis värsket tilli peeneks hakitult
soovi korral tomateid, oliive, kappareid vm
Määri tortiljad toorjuustuga, jättes ühe serva 2 cm laiuselt määrimata.
Aseta tortiljade keskele (servast servani) salatilehed, graavilõhe ja vähisabad. Puista üle tilliga ja keera tihedalt rulli, nii et toorjuustust vabaks jäänud serv jääb väljapoole.
Lõika tortiljarullid diagonaalselt pooleks ja hoia enne serveerimist 1-12 tundi külmkapis.
Suvemarja tiramisu
4-6 portsjonit
250 g macarpone´t
200 g vanilje kohupiimakreemi
250 ml suhkrut
tassitäis kanget kohvi
100 g Valeri küpsiseid
350 g erinevaid värskeid marju omal valikul (nt mustsõstar, kirss, vaarikas)
piparmünti või melissi kaunistamiseks
Sega omavahel mascarpone, kohupiim, suhkur ja 4 sl jahtunud kohvi.
Aseta klaasi põhja 3 kohvis immutatud küpsist, seejärel supilusikatäis marju ning kõige peale kiht kreemi. Tee veel 2 või 3 sellist kihti. Jäta pooleks tunniks külmkappi maitsestuma.
Enne serveerimist kaunista piparmündi või melissiga.