Martsipanikook maasikatega

Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Mazarin on Põhjamaades populaarne martsipanitäidisega kook, mis saanud nime kuulsa Prantsuse kardinali Jules Mazarini järgi.

Kaheksale 

350 g liivatainast või muretainast

Täidis:

300 g mandlimartsipani

150 g toasooja pehmet võid

2 suurt muna

Kaunistuseks:

u 300 g maasikaid

 

Valmista põhja jaoks liivatainas või kasuta muretainast. Suru tainas 24 cm lahtikäiva koogivormi põhjale ja servadele. Pane see täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Täidise valmistamiseks pane martsipanimass ja või köögikombaini ning töötle ühtlaseks. Kui segu on enam-vähem ühtlane, siis lisa munad ning sega kreemiks.

Kalla või tõsta lusika abil täidis koogivormi. Küpseta 175-kraadises ahjus 35–45 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun.

Võta ahjust välja ning lase jahtuda. Enne serveerimist kaunista puhastatud ja tükeldatud maasikatega.

 

Kui teed liivataina ise:

150 g toasooja pehmet võid
100 g suhkrut
1 muna
250 g nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit

näpuotsaga soola
 

Kui kasutad köögikombaini, siis pane kõik ained köögikombaini ning sega ühtlaseks.

Kui teed taina käsitsi, siis sega esmalt pehme või suhkruga, lisa ükshaaval munad ning alles siis küpsetuspulbriga segatud jahu.

Taina paksusest ja toote suurusest olenevalt küpsetatakse seda 10–15 minutit parajalt kuumas, 180–220° ahjus.

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid