Nuudlisalat kana ja sojaubadega

Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

See nuudlisalat sobib nii kohe söömiseks kui ka piknikukorvi või järgmise päeva lõunasöögikarpi lisamiseks.

Kolmele-neljale

2 grillitud/küpsetatud kanakoiba või 5–6 poolkoiba 

2 sl seesamiseemneid või kooritud kanepiseemneid

4 munanuudliportsu 

200 g külmutatud puhastatud sojaube

150 g spargelkapsast ehk brokolit või brokolinit

1 sl seesamiseemnepastat ehk tahiinit

2 sl seesamiõli

2 tl vedelat mett või vahtrasiirupit

1,5–2 sl sojakastet

1 sl riisi- või õunaäädikat

 

Eemalda kanakoibadelt nahk, siis eralda liha luudelt ja rebi kanaliha kahvliga peeneks. 

Rösti potis seesamiseemneid u 1 minut, kuni need on kuldsed ja aromaatsed (kui kasutad kooritud kanepiseemneid, siis neid pole röstida vaja). Puista need suurde kaussi. 

Kuumuta potis vesi keemiseni, lisa veidi soola. Lisa nuudlid ja keeda pakendil toodud juhiste järgi. Umbes 2 minutit enne keetmisaja lõppu lisa sojaoad ja tükeldatud spargelkapsas/brokolini. 

Keetmise ajal pane tahiini, mesi, sojakaste ja riisiäädikas kaussi ning sega koos seesamiseemnetega läbi. 

Nõruta nuudlid (hoia umbes 2 dl keeduvett alles), siis loputa need külma vee all, et nuudlid jahtuks ja edasi ei küpseks. Nõruta uuesti ja pane kaussi. Lisa ka kanaliharibad ning sega kõik hoolikalt läbi. Kui kaste on liiga paks ja nuudlitega ei segune, siis lisa sorts keeduvett. 

Söö kohe või pane kaanega karpi(desse) ja söö hiljem. 

 

Nipid ja soovitused:

Kana on kergem ribastada kohe pärast küpsetamist, kui see on veel natuke soe. Külmkapis seisnud kana on tihkem. 

Meie kasutasime „tavalisi” munanuudleid, aga hästi sobivad ka tatrajahust nuudlid. 

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid