Porgandisupp

kodus.ee
Shutterstock

Jahedal ajal kulub soojendav tervistav supp marjaks ära. Porgand hoiab ka kena jumet.

4 inimesele

500 g puhastatud porgandeid
0,5 lillkapsast
1 sibul
4 küüslauguküünt
3-4 cm jupp ingverit
1 sl karrit
2 sl õli
50 g võid
1 fenkol (apteegitill)
1 sellerivars
1 puljongikuubik
värsket koriandrit

Puhasta ja haki porgandid, seller, lillkapsas, sibul, küüslauk, ingver ja fenkol.

Kuumuta potis õli ja lisa või. Kui või hakkab sulama, lisa sibul, küüslauk, seller, ingver, fenkol ja karri. Pruunista pisut ja lisa porgand.

Prae segades umbes 2-3 min ja lisa lillkapsas. Kalla peale 1,5 l keeva vett ning viska sisse puljongikuubik.

Keeda suppi 25-30 min ehk kuni kõik köögiviljad on pehmed.

Püreeri saumikseriga ja serveeri värskelt hakitud koriandriga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid