Vaja läheb:
2 tassi jahu
1 tl söögisoodat
0,5 tl soola
2 spl kaneeli (või maitse järgi rohkem või vähem)
2 väga küpset banaani
1 tl vanillisuhkrut
1 tass taimset piima
1/4 tassi agaavisiirupit (kui soovid, et leib oleks magusam)
1-2 spl jahvatatud linaseemneid (hoiab leiba paremini koos)
Soovi korral lisa hakitud kreeka pähkleid, šokolaaditükke, rosinaid vms
VALMISTAMINE
Sega suuremas kausis kokku kuivained: jahu, sool, sooda ja kaneel.
Väiksemas kausis sega kokku piim ja linaseemned, lase umbes minutike linaseemnetel paisuda.
Seejärel lisa banaanid, agaavisiirup, vanill ning sega ühtlaseks.
Lõpuks kalla vedel segu kuivainete hulka ning sega, kuni moodustub tainas. Kui tainas on liiga kuiv või raske segada, lisa veel piima, kuni tainas on vedelamapoolne. Kui taina konsistents on õige, lisa soovitud lisandid.
Pane tainas leivavormi ning küpseta 180 kraadi juures u 50-60 minutit, kuni leiva sisse torgatud hambaork tuleb välja puhtana.