Tuline tomatisupp indiapäraselt

kodus.ee
Vürtsikas tomatisupp. | Shutterstock

See supp on mõjutusi saanud India köögist. Supi tulisust saad timmida just nii tšilliseks, kui parasjagu ise soovid.

Neljale

 

2 sibulat
5 küüslauguküünt
1 punane tšillikaun
2 sl õli
1 tl koriandriseemneid
1 tl karripastat
3 sl tomatipastat
soovi korral 1–2 sl nisujahu
1 sl suhkrut
0,5 l vett
1 dl köögiviljapuljongit
3 purki (kokku 1,2 kg) kooritud tomateid omas mahlas
soola

serveerimiseks Türgi jogurtit

 

Koori ja viiluta sibulad ja küüslauguküüned. Lõika tšillikaun pikuti pooleks, eemalda seemned ja haki peeneks.

Kuumuta poti põhjas sorts õli, lisa koriandriseemned, hakitud tšilli, küüslauk ja karripasta. Kuumuta segades hetk aega, lisa sibulad ja lase neil klaasjaks muutuda.

Lisa tomatipasta, suhkur ning soovi korral jahu. Sega korralikult.

Lisa kuum vesi, köögiviljapuljong ja konservtomatid. Lase supil tund aega tasasel tulel podiseda. Sega aeg-ajalt, sest tomatisupp võib kergesti põhja kõrbeda. Kui vaja, maitsesta soolaga.

Paku valmis supi kõrvale maitsestamata jogurtit.

Sarnased artiklid