Biskviit:
4 suurt muna
100 g suhkrut
60 g rukkipüüli (1 dl)
55 g kartulitärklist (1 dl)
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
200 g kodujuustu
2–3 dl 35% vahukoort
1 sl suhkrut
1 tl vanilliekstrakti või -suhkrut
Serveerimiseks:
kasuta moosi või näiteks Schwartau vaarika dessertkastet.
Tee nii:
Vahusta munad suhkruga, sõelu juurde omavahel segatud kuivained. Sega ettevaatlikult.
Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud suurele ahjuplaadile. Küpseta 225° ahju keskosas 7–10 minutit.
Kummuta kergelt suhkruga ülepuistatud puhtale küpsetuspaberilehele ja keera ettevaatlikult kergelt rulli. Lase jahtuda.
Täidise jaoks vahusta rõõsk koor suhkruga tugevaks vahuks, sega juurde kodujuust ja maitsesta vanilliga.
Keera jahtunud biskviitpõhi lahti, eemalda pealmine küpsetuspaber. Määri peale kodujuustusegu (osa jäta serveerimiseks). Keera rullbiskviit küpsetuspaberi abil rulli. Lase soovi korral paar tundi jahedas taheneda, „õmblus” allpool.
Serveerimiseks lõika rullbiskviit paksudeks viiludeks ja aseta taldrikule. Kõrvale tõsta moosi, marju või dessertkastet ning kodujuustukreemi.
Retsepti autor Pille Petersoo