Tarvis läheb:
120 g ehk 4 suurt viilu leiba
2 tl suhkrut
2 tl võid
80 g ehk kaks raberberivart
2 dl vett
6 spl suhkrut
4 dl 35% rõõska koort
2 tl želatiini
kaneeli
Valmistamine:
* Riivi leib ja pruunista pannil koos vähese suhkru ja võiga.
* Tükelda rabarber ja keeda 2 dl veega pehmks. Keetmisel lisa ka kaneeli. Jahuta maha.
* Paisuta želatiin väheses vees, sulata veevannis ning lisa jahtunud rabarberileemele. Lase seista, kuni see hakkab tarretuma.
* Vahusta koor, lisa praetud leivapuru ning sega kokku tarretuma hakanud rabarberileemega. Jälgi, et kõikide komponentide temperatuurid oleksid ühesugused.
* Lase seista paar tundi külmikus. Puista peale veel leivapuru või kaunista marjadega!
Retsept pärineb raamatust "Kuninga magusaraamat".
Hõrgu rabarberi koogi retsepti leiad SIIT.