Pastasõprade lemmik - spaghetti carbonara + rukolasalat granaatõunaga

Ingrid Lepp
Indrek Kasesalu

Itaaliapärase menüü, mis sobib kenasti koduseks õhtusöögiks.

600 g spagette või lintnuudleid (tagliatelle)

200 g toorsuitsupeekonit

2 küüslauguküünt viiludena

3 sl oliiviõli

3 muna

200 g riivitud parmesani

musta pipart (kindlasti veskist)

soola

Keeda pasta rohkes soolakas vees al dente ehk peaaegu pehmeks.

Samal ajal võta suurem pann või pott ja kuumuta selles õli. Lisa küüslauk, kuumuta natuke ja nopi siis küüslauk õli seest välja (nii saab õli küüslaugu maitse).

Pruunista peekon õlis.

Sega munad umbes poole parmesanikogusega läbi.

Kurna pasta ja jäta umbes 200 ml keeduvett alles.

Kalla pasta ja keeduvesi kuuma peekoni ja õli hulka. Kuumuta veidi ja kalla juurde muna-parmesanisegu. Sega kiirelt läbi, kuni muna on hüübinud.

Serveeri kohe (soovitatavalt eelsoojendatud taldrikutel). Riputa peale riivitud parmesani. Ja jahvata ohtralt musta pipart (söepõletajate roog ju!).

Söepõletaja spagette (spaghetti carbonara) tehakse paljudes toidukohtades ka seente, singi, sibula, rõõsa koore jm lisanditega. Siin toodud algupärane retsept neid aineid ei sisalda, aga on sellegipoolest paljude pastasõprade lemmik.


Rukolasalat granaatõunaga

 

2 potti (või 200 g) värsket rukolat

2 granaatõuna

100 g rohelist salatit

1 värske kurk

4 sl head oliiviõli

2 sl palsamäädikat

soola, pipart

(parmesanjuustu)

Pese rukola ja salat ning kuivata hoolikalt. Rebi salat parajateks paladeks ja eemalda rukolalt kõvad varred.

Koori kurk ja lõika viiludeks.

Puhasta üks granaatõun hoolikalt koorest ja valgetest „vaheseintest”.

Säti salatilehed, rukola, kurk ja granaatõunaseemned (sügavatele) taldrikutele.

Lõika teine granaatõun pooleks ja pigista (sidrunipressiga või käte vahel) mahl välja.

Vispelda granaatõunamahl, õli, palsamäädikas, sool ja pipar kastmeks ning piserda lusikaga salatile.

Soovi korral lisa salatile parmesanilaastusid.

Rukolasalat granaatõunaga. | Indrek Kasesalu

Sarnased artiklid