Põhi:
u 3 dl nisu- või speltajahu
100 g külma võid
0,5 tl soola
2–3 sl külma vett
Täidis:
300–450 g värsket või külmutatud spinatit
1 sibul
1 sl õli
suur peotäis rukolat
120 g hapukoort
1 dl rõõska koort
0,5 tl riivitud muskaati
4 muna
pisut soola ja musta pipart
250 g fetajuustu
Sega kausis noaga hakkides jahu, sool, külm tükeldatud või ja 1 sl külma vett kiiresti puruseks tainaks. Kui vaja, lisa lusikatäie kaupa külma vett juurde.
Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele ning pane umbes veerand tunniks sügavkülma – nii saad krõbedama pirukapõhja.
Eelküpseta põhi 200-kraadises ahjus u 15 minutit või kuni põhi on kergelt kuldne.
Prae tükeldatud sibul pannil õliga kergelt klaasjaks, lisa hoolikalt pestud ja nõrutatud (või külmkapis sulatatud) spinat ning kuumuta segades, kuni spinat kergelt kokku kukub ja liigne vesi aurustub. Sega juurde rukola.
Klopi munad lahti, lisa hulka koored, maitsesta soola, pipra ja muskaadiga.
Lõika feta kuubikuteks.
Laota pirukapõhjale sibul-spinat ja rukola. Kalla üle muna-kooreseguga ning puista peale fetatükid.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30–40 minutit, kuni täidis on hüübinud ja pealt kenasti kuldne.
Maitseb hästi nii kuumalt kui külmalt.