Toidublogia Liisi Laanemäe soovitab suviselt kergeks, kuid maitselt tuliseks grilliroaks krevetiampsusid. Krevetid paneb blogija enne grillimist mahedast meest, soolakast sojast ja Salvesti vürtsisest jalapeno ketšupist valminud marinaadi kümblema.
Just ketšup on blogija salarelvaks suviste marinaadide valmistamisel. Esiteks annab see marinaadile alati mõnusalt umamise maitse ning teiseks muudab hõõguvate süte kohal iga liha ja kala kaunilt kuldseks. Muidugi tuleks valida ketšup, milles võimalikult kõrge punapõsksete tomatite sisaldus ning veel parem, kui koostises ei peida end maitsetugevdajad ja säilitusained.
Valminud krevetiampsud on hõrgud ja igati sobilikud nii sumedasse suveõhtusse kui ka lõunasel piknikul serveerimiseks.
Krehvtised krevetivardad
Koostisosad:
300 g tiigerkrevette
2 sl Salvest jalapenoga ketšupit
2 sl mett
2 sl sojakastet
1 sl õli
½ jalapenot
Valmistamine:
Sega ketšup, mesi, sojakaste, õli ja peeneks hakitud jalapeno. Vala marinaad krevettidele, sega läbi ja lase 20 minutit tõmmata. Lükka krevetid eelnevalt vees olnud puidust varrastele või kasuta metallist grillvardaid. Grilli mõlemalt poolt poolt paar minutit. Pea meeles, et krevette tuleks grilli pigem vähem, sest üle kuumutades muutub liha sitkeks.
Õrna lihaga krevette võib nautida tulikuumana otse grillilt või ka jahtunult näiteks värskel salatipadjal.