Järgnevalt 2 piruka retsepti sellest, mis kapis üle jäi.
GRILLKANAPIRUKAS
PÕHI:
3 kartulit
pisut soola
25 g võid
TÄIDIS:
100 g grillkana (võib olla ka eelmisest päevast jäänud keedukana)
100 g suvikõrvitsat
1 väike paprika
2 tomatit
1/2 porrut
2 muna
1 dl piima
200 g kodujuustu
1/2 tl soola
1/2 tl karrit
pisut musta pipart
Keeda kolm kartulit ja purusta kahvliga, lisa sool ja või.
Lase enne jahu lisamist jahtuda. Sega hulka jahu.
Jahu on piisavalt, kui tainas tuleb kausi ja käte küljest lahti.
Vajuta tainas võiga määritud ümmarguse pirukavormi (27 cm) põhja ja äärtele ning eelküpseta 225-kraadises ahjus 15 minutit.
Lõika kana väikesteks tükkideks, viiluta suvikõrvits, paprika, porru ja tomatid. Klopi munad, piim ja kodujuust segamini. Maitsesta.
Lao kanatükid ja köögivili pirukapõhjale. Vala peale muna-piima-kodujuustu segu. Küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni täidis on hüübinud.
LIHTNE PIRUKAS
PÕHI:
2 dl nisujaju
4 dl piima
2 muna
1/2 tl soola
TÄIDIS:
75 g hakitud sinki või erinevaid vorste
1 väike suvikõrvits (või sibul)
3 tomatit
1-3 tl kuivatatud pitsamaitseainet
küüslaugusoola
2-3 dl riivjuustu
Sega kõik taina ained kokku ja kalla küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Laota peale hakitud vorst või sink, tükeldatud suvikõrvits ja tomat. Puista peale pitsamaitseainet, küüslaugusoola ja riivjuustu.
Küpseta 225-kraadises ahjus 30 minutit.
Allikas: "Pitsad ja pirukad. 50 retsepti", Ühinenud Ajakirjad