Kartuli-kukeseenesupp

Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Selle supi valmistamise aluseks on inspiratsioon klassikuks muutunud 1984. aastal ilmunud „Kokaraamatust”, aga keedetud kartulite riivimise ja kartulikeeduleeme jahuga paksendamise asemel riivime kartulid juba toorest peast ära.

2 l vett
4 kartulid
4–5 tera musta pipart
3–4 tera vürtspipart
soola
400 g kukeseeni
2 sibulat
50 g võid

Serveerimiseks: hapukoort ja värsket tilli

Kuumuta potis vesi ja vürtsid keemiseni. Samal ajal koori kartulid ja riivi jämedalt või peenelt. Pane keeva vette, maitsesta soolaga ja keeda, kuni kartulid on täiesti pehmed. 

Haki kukeseened ja sibul, pane koos võiga pannile, maitsesta soolaga ja prae korralikult läbi.

Lisa praetud kukeseene-sibulasegu supipotti. Sega juurde hakitud till. Maitsesta supp parajaks, kuumuta läbi ja serveeri. 

NIPP: Kui soovid tummisemat suppi, siis lisa rõõska koort, toorjuustu või sulatatud juustu.

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid