2 kg küpsete kollaste ploomide kohta läheb tarvis:
1,5 kg suhkrut
2 sl sidrunimahla
1 tl jahvatatud kaneeli
1 tl jahvatatud ingverit
1 sl ploomikivide värskelt hakitud tuumasid
Poolita pestud ploomid ja eemalda kivid. Purusta 15-20 ploomikivi ja haki nende tuumad ning lisa ploomidele.
Pane ploomid potti, lisa pool suhkrukogusest, millesse on segatud maitseained. Piserda sidrunimahlaga ja jäta kaanega kaetult üleöö maitsestuma.
Keeda moosi tasasel tulel segades ja vahtu korjates, kuni ploomide viljaliha muutub pooleldi läbipaistvaks ühtlaseks pudruks.
Tõsta pott tulelt, lisa ülejäänud suhkur ning oota, kuni see on kuumuse toimel sulanud moosi hulka.
Pane pott uuesti tulele ja aja moos keema. Jätka segamist ja vahu korjamist, kuni moos muutub paksemaks ja pinnale ei moodustu vahtu.
Täida moosipurgid ääretasa ja sule õhukindlalt.