Tagurpidikook ploomide ja rummiga

kodus.ee
Tagurpidikook ploomide ja rummiga. | Arhiiv

Pruun suhkur annab sellele ploomikoogile mõnusa karamellimaitse, mis sobib hästi hapukate ploomide ja sortsu rummiga.

8 portsjonit


3 dl nisujahu

75 g võid

2 sl hapukoort

2 sl suhkrut

 

Täidis:

500 g ploome

100 g võid

1½ dl toor-roosuhkrut (muscovado)

½ tl kaneeli

1½ sl tumedat rummi

 

Mõõda taina ained köögikombaini ja sega ühtlaseks tainaks. Taina võib teha ka kätega, näppides kõik ained kokku. Keera tainapall toidukilesse ja tõsta täidise tegemise ajaks külmkappi.

Pese ploomid, poolita ja eemalda kivid. Tükelda või kuumale pannile ja lase sulada. Lisa toorsuhkur ja kaneel. Kuumuta segades, kuni suhkur on sulanud ja sega hulka rumm. Kalla suhkrusegu koogivormi (Ø 24 cm). Lao ploomipoolikud või ja suhkrusegusse nii, et kumer pool jääks vastu vormi põhja.

Rulli tainas ümmarguseks, koogivormi suuruseks tükiks ja tõsta rulli abil ploomide peale. Suru ääred vormi sisse. Torka kahvliga mõned augud sisse.

Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni tainas on pealt kuldne ja küps. Lase enne kummutamist veerand tundi jahtuda. Pane koogialus koogivormile kaaneks ja kummuta kook alusele. Paku koos vanillikastme või -jäätisega.

Sarnased artiklid