Aprikoosi-õunamoos

Kodutohter
Jaan Heinmaa

Magushapu moos maitseb hästi jäätisega, sobib kihiliste magustoitude valmistamiseks ning muidugi ka saia, pannkookide või pudru peale.

1 kg küpseid aprikoose

3 haput õuna

0,5 dl vett

4 dl moosisuhkrut

2 tl vanillisuhkrut

1 kaneelikoor

1 dl amaretto’t või tumedat rummi

 

Pese aprikoosid puhtaks ja eemalda kivid, tükelda väiksemaks. Õunad poolita ning eemalda südamikud, tükelda.

Pane aprikoosi- ja õunatükid kastrulisse, kalla peale moosisuhkur, vanillisuhkur ja vesi. Sega läbi, lisa kaneelikoor ja kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ja lase segul pehmeks podiseda, see võtab nii 20–30 minutit. Eemalda kaneelikoor. Püreesta segu saumikseriga.

Kuumuta uuesti keemiseni, sega hulka liköör. Pane kuumalt purkidesse.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid